Paris Saint-Germain weet in extremis toch te winnen na ongekend spektakelstuk

18-04-2021 15:15
1

Paris Saint-Germain heeft in een waar spektakelstuk met 3-2 gewonnen van middenmoter Saint-Étienne. Alle goals vielen in het laatste kwart van de wedstrijd, wat voor ongekende spanning zorgde. Toch heeft PSG aan het langste eind getrokken.

PSG domineerde de hele wedstrijd in het eigen Parc des Princes. Toch kwam de formatie van Mauricio Pochettino in de 77ste minuut op achterstand, na een goal van Denis Bouanga. Nog geen twee minuten later stond Kylian Mbappé echter op: de Fransman werd met een crosspass aangespeeld in de zestien van Saint-Étienne, waarna hij de 1-1 koeltjes tegen de touwen schoot.

In de 87ste minuut leek Mbappé uit te groeien tot de matchwinner. De rappe aanvaller versierde én benutte een strafschop: 2-1. In blessuretijd kreeg Paris Saint-Germain alleen nog een goal tegen. Romain Hamouma kon in de rebound profiteren van slecht keeperswerk van tweede doelman Sergio Rico. Tóch wist PSG nog winnend van het veld te stappen tegen Saint-Étienne, nadat invaller Mauro Icardi van dichtbij raak kopte: 3-2!

Door de spectaculaire overwinning staat Paris nu nog maar één punt achter op koploper Lille OSC. Met nog vijf speelrondes op het programma belooft het dus een zinderende titelstrijd te worden in Frankrijk.