Geen zorgen: salonremise is (bijna) onmogelijk in Jupiler Pro League

Geen zorgen: salonremise is (bijna) onmogelijk in Jupiler Pro League

18-04-2021 13:30 Laatste update: 13:32

Het kan zondagavond nog heel spannend worden voor Play-Off 2. In totaal komen zes ploegen nog in aanmerking voor drie plaatsen. Beerschot en Standard ontmoeten elkaar, maar kunnen het niet op een akkoordje gooien. 

In Europees voetbal gebeurt het nog wel regelmatig: de gevreesde 'salonremise'. Twee ploegen die genoeg hebben aan een puntje spelen dan een absolute non-match om allebei naar de volgende ronde te gaan. In de match Beerschot - Standard is dat echter geen mogelijkheid.

Bij een gelijkspel komen beide clubs op 48 punten. Beerschot is met 48 punten zeker van Play-Off 1 op basis van het aantal gewonnen wedstrijden. Standard kan echter niet op voorhand genoegen nemen met een draw. Het won dit seizoen nog maar twaalf keer en kan dus nog voorbijgestoken worden op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

De eventuele winnaar van Zulte Waregem - KAA Gent, KV Mechelen én OH Leuven kunnen Standard nog passeren als alles tegenzit voor de Luikenaars. Met een gelijkspel kan Standard zelfs nog dalen naar de tiende stek. Een salonremise is dus onmogelijk, tenzij de tussenstanden in andere wedstrijden natuurlijk bliksemsnel doorsijpelen naar Sclessin...