Update: Real Madrid haalt jong viertal bij selectie, van 12 naar 16 veldspelers

Update: Real Madrid haalt jong viertal bij selectie, van 12 naar 16 veldspelers

18-04-2021 11:56 Laatste update: 14:34
2

De personele problemen nemen alsmaar toe voor Real Madrid. De Koninklijke kon in eerste instantie maar dertien veldspelers selecteren voor de uitwedstrijd bij Getafe en heeft vervolgens nóg een tegenslag moeten incasseren.

De club heeft zondagochtend namelijk bekend gemaakt dat middenvelder Fede Valverde in direct contact is geweest met iemand die positief testte op het coronavirus. Dat betekent dat de Spanjaard per direct in quarantaine moet en de wedstrijd tegen Getafe zal overslaan. De negatieve test die Valverde zelf afleverde maakt daarbij niets uit.

Dat betekent dat trainer Zinédine Zidane alweer moet gaan puzzelen. Hij kon in eerste instantie maar dertien veldspelers meenemen naar Getafe en ziet dat getal nu naar twaalf afnemen. De Fransman heeft op papier vier verdedigers, drie middenvelders en vijf aanvallers ter beschikking en zal dus hopen dat er niemand geblesseerd raakt. Real kan wel drie keepers meenemen.

De blessuregolf, gecombineerd met de pech rondom Valverde, komt op een vreselijk slecht moment voor Real. De slotfase van het seizoen, waarin de club nog strijdt om de Spaanse landstitel en in de halve finale van de Champions League staat, is in volle gang en de wedstrijden volgen elkaar in rap tempo op.

Update: Zidane zit toch nog wat ruimer in zijn keuzes en heeft de beschikking over zestien veldspelers: Real Madrid heeft vier talenten uit de eigen gelederen aan de wedstrijdselectie toegevoegd. Verdedigers Miguel Gutiérrez (19) en Pablo Ramón (19) en middenvelders Sergio Arribas (19) en Antonio Blanco (20) kunnen ook ingezet worden tegen Getafe.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie