Anderlecht mag vader van El Hadj bedanken: Hij vond het te vroeg

Anderlecht mag vader van El Hadj bedanken: "Hij vond het te vroeg"

18-04-2021 12:30
7

Anouar Ait El Hadj is dit seizoen een revelatie bij Anderlecht. De kleine dribbelaar was bij de jeugd al een toptalent en kon op zijn vijftiende onder meer naar Tottenham. Zijn vader deed de deur dicht. 

“Mijn pa was altijd mijn grote raadgever", legt El Hadj uit bij Het Nieuwsblad. "Toen Tottenham informeerde, vond mijn vader die stap te vroeg. Hij zei: Anderlecht is een grote club en een mooi uitstalraam. Profileer je eerst hier dicht bij je familie. Relax."

El Hadj bleek zo de juiste keuze te maken. "Pas toen ik bij de U19 uitblonk op het Aegon-tornooi in Amsterdam, geloofde ik zelf dat ik prof kon worden. Daarvoor waren er weleens discussies over mijn lengte. Ik meet slechts 1.68,5 meter. Toen ze mij daarop wezen heb ik gefitnesst om sterker te worden en ik beet altijd door. Klein zijn is niet erg als je meer gedrevenheid toont dan je tegenstander."

Ondanks zijn lengte verdedigt El Hadj zelfs mee op stilstaande fases. "Op corners krijg ik bij de A-ploeg vaak de taak om grote mannen als Onuachu of Kossounou te dekken en te ambeteren. Die jongens zijn vaak in shock als ze me zien komen. Het ziet er ook gek uit. Gueye van KVO is 1.95m groot. Hij keek me aan en lachte: bonne chance.”