MULTILIVE: Anderlecht of Oostende in Play-Off 1 en de spannende  Play-Off 2-strijd

MULTILIVE: Anderlecht of Oostende in Play-Off 1 en de spannende Play-Off 2-strijd

18-04-2021 17:30 Laatste update: 18:41
3

De reguliere competitie van de Jupiler Pro League seizoen 2020 – 2021 kent zondag haar ontknoping. Op de slotspeeldag proberen RSC Anderlecht en KV Oostende zich te plaatsen voor Play-Off 1. Ook is er de strijd om de Play-Off 2-tickets en de degradatiestrijd. Volg alle matchen hier samen op VoetbalPrimeur.be.

 

Play-Off 1: Anderlecht versus Oostende
Op speeldag 30 heeft Anderlecht genoeg aan een punt op het veld van STVV om zich te plaatsen voor Play-Off 1. Stayen lag Anderlecht de laatste jaren evenwel niet, maar na zeges tegen onder meer Royal Antwerp FC en Club Brugge zit paars-wit wel in de flow. Oostende kan zich ook nog bij Club Brugge, Antwerp en KRC Genk scharen, maar dan moet Anderlecht verliezen en Oostende zelf winnen. KVO ontvangt Cercle Brugge. De Vereniging is al zeker van behoud en reist zonder heel wat sterkhouders af naar de kust.

Play-Off 2: KAA Gent moet seizoen redden
Dit seizoen bestaat Play-Off 2 uit vier ploegen. Anderlecht of Oostende wordt één van die vier ploegen. Daarnaast strijden Beerschot, Standard, Zulte Waregem, KAA Gent, KV Mechelen en Oud-Heverlee Leuven om de laatste drie tickets.

Winnen de nummers zes (Beerschot), zeven (Standard) en acht (Zulte Waregem) hun match? Dan zijn ze zeker van een plaats in Play-Off 2. Standard neemt het trouwens thuis op tegen Beerschot. Ook KAA Gent heeft haar lot nog in eigen handen. De nummer negen in de stand gaat immers op bezoek bij Essevee. Winst aan de Gaverbeek en KAA Gent redt alsnog een beetje haar seizoen.

Laten Beerschot, Standard en/of Zulte Waregem op de slotspeeldag punten liggen dan kunnen de ploegen daaronder profiteren. Zij - op uitzondering van Gent - moeten wel winnen.

Degradatiestrijd, nummer 17 of 18
Er zijn nog slechts twee ploegen die dit seizoen kunnen zakken. Waasland-Beveren staat er het slechts voor. Het heeft een zege tegen Oud-Heverlee Leuven nodig om niet rechtstreeks te degraderen. Wint Waasland-Beveren dan is het afhankelijk van het resultaat van Royal Excel Moeskroen. Pakken Les Hurlus minstens een punt op het veld van Club Brugge dan spelen zij de barragematchn tegen Seraing.