De Bilde ziet nieuw Anderlecht opstaan: Zijn inbreng was bepalend

De Bilde ziet nieuw Anderlecht opstaan: "Zijn inbreng was bepalend"

Gepubliceerd: zondag 18 april 2021 om 11:30zo 18-04-2021 om 11:30

Anderlecht gaat zondagavond nog op zoek naar een puntje tegen STVV. Dat is genoeg om een ticket voor Play-Off 1 te halen. Gilles De Bilde kan zich niet voorstellen dat dat niet zou lukken. 

"Het zou dramatisch zijn, mochten ze het nu nog uit handen geven en ik verwacht niet dat het gebeurt", stelt hij duidelijk in De Zondag. "Na de wedstrijd tegen Antwerp is er een déclic geweest die bij de jonge gasten voor meer vertrouwen zorgde. Ook tegen Club toonden ze dat ze tegen een Play-Off 1-ploeg een resultaat kunnen behalen."

Heel wat spelers hebben hun niveau kunnen opkrikken. "De inbreng van Trebel is bepalend geweest, maar ook de jonge gasten zitten in een goeie fase. Ik denk ook niet dat het kunstgrasveld voor Anderlecht een nadeel is: dat is zelfs in het voordeel van kleine, wendbare, technisch vaardige types als El Hadj, Verschaeren, Amuzu..."

Bovendien speelde STVV vorige week bijzonder slecht tegen KRC Genk. "Als Anderlecht zijn niveau en rendement van de laatste weken haalt, zou zelfs een degelijk Sint-Truiden geen partij voor hen mogen zijn", benadrukt De Bilde nog. "Nu dit jonge Anderlecht een heel jaar kon ervaren wat het is om onder druk te moeten spelen, verwacht ik niet dat het zal nalaten zichzelf te bekronen met een plaats in Play-Off 1."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws