Maes vindt Anderlecht niet beter dan KRC Genk: Ze staan verder

Maes vindt Anderlecht niet beter dan KRC Genk: "Ze staan verder"

Gepubliceerd: zaterdag 17 april 2021 om 23:14za 17-04-2021 om 23:14

Peter Maes staat zondag met STVV tegenover RSC Anderlecht. Voor STVV een partij zonder echte inzet, al wil de coach van de Truienaren toch een goed resultaat neerzetten. Hij wil geen herhaling van de 4-0 pandoering tegen KRC Genk, al lijkt Maes daar ook niet echt voor te vrezen.

De trainer van STVV schat KRC Genk op dit moment net iets hoger in dan Anderlecht. "Een heel moeilijke, maar ik kies dan toch Genk. Zij staan iets verder met dit team in de ontwikkeling, en qua maturiteit naar het aanvallend compartiment toe", gaf hij aan bij Het Laatste Nieuws.

"Da’s de volgende stap voor Anderlecht", gaat Maes verder, die al heel wat evolutie zag bij Anderlecht. "Zij hebben dit seizoen heel mooie stappen gezet. Met een jonge coach, zoekend naar identiteit. Een identiteit die vorm begint te krijgen. Da’s mooi", aldus Maes.

"Ik heb die situatie ook meegemaakt op Genk. Vertrokken vanuit een verhaal zonder Play-Off 1, met 18 spelers die vertrokken en een heel jonge ploeg van amper 21 jaar. We speelden direct Play-Off 1. En na drie jaar was Genk landskampioen. Ook Anderlecht kan stilaan in die fase komen", besloot hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws