Antwerp gaat als tweede naar Play-Off 1 na knotsgek slot tegen KRC Genk

17-04-2021 22:35
49

Antwerp heeft de maat genomen van KRC Genk. RAFC won met 3-2, ze gingen op en over KRC Genk in de absolute slotfase. Ze gaan zo als tweede richting Play-Off 1.

KRC Genk begon het best aan de wedstrijd. Al snel creëerde Bongonda twee grote kansen. Tweemaal zag hij zijn schot afgeblokt worden. De Limburgers bleven de dominantste ploeg, De Wolf pareerde een hard schot van Preciado. Even later hing de bal toch in het net. Na een knappe actie van Thorstvedt maakte Onuachu zijn 28ste van het seizoen.

Na het halfuur kon Antwerp eens dreigen. Heynen pakte geel (waardoor hij er niet bij is op speeldag 1 van Play-Off 1) en daardoor kreeg Refaelov een goede kans op vrije trap. Vandevoordt redde makkelijk.  Antwerp groeide wel, Mbokani kopte enkele keren maar kreeg de bal niet op het kader.

Verder kon Antwerp geen grote kansen creëren. KRC Genk was dominant, maar nam veel gas terug in het laatste kwartier van de eerste helft. 0-1 bij de rust.

Tweede helft
De tweede helft startte Antwerp gretig en veelbelovend. Een bedrijvige Mbokani nam het voortouw met enkele schoten. Vandevoordt was telkens attent. KRC Genk toonde zich minder voetballend door het gebrek aan ruimtes, dat was anders dan in de eerste helft.

Net na het uur was KRC Genk toch daar. Na een onoplettendheid van Boya kon Onuachu richting doel lopen, De Wolf haalde hem neer, strafschop. De topschutter zette deze feilloos om, zijn 29ste van het seizoen en 0-2. Het antwoord van Antwerp liet niet lang op zich wachten. Lamkel Zé hing de bordjes snel gelijk na een knappe solo.

Antwerp zocht naam meer, een kwartier voor het einde zag Refaelov zijn schot op de binnenkant van de paal uiteen spatten. KRC Genk probeerde nog even met een schot van Hrošovský en Cuesta die de bal binnentikte, maar ook duidelijk buitenspel stond.

In de slotfase van de wedstrijd hadden Thorstvedt en Dessers nog de ultieme kans op de 1-3, maar De Wolf redde uitstekend. De Limburgers kregen nog het deksel op de neus. Mbokani maakte de gelijkmaker op vrije trap van Refaelov.

Het was nog niet voorbij. Nauwelijks enkele seconden later redde Vandevoordt eerst nog met een knappe save, maar nadien maakte Batubinsika zowaar de 3-2.