Quadruple-droom Man City eindigt op Wembley na blessure van De Bruyne

Quadruple-droom Man City eindigt op Wembley na blessure van De Bruyne

Gepubliceerd: zaterdag 17 april 2021 om 20:31za 17-04-2021 om 20:31

Manchester City was nog in de race voor vier hoofdprijzen, maar heeft de 'quadruple' op zijn lijstje door moeten strepen en moeten vervangen door een 'treble'. De aanstaande Premier League-kampioen is vlak voor de League Cup-finale en het Champions League-tweeluik met Paris Saint-Germain uit de FA Cup gekegeld: Hakim Ziyech maakte op Wembley het verschil voor Chelsea. Kevin De Bruyne viel geblesseerd uit. 

Ziyech leek na zes minuten al de wedstrijd tussen de nummers één en vijf van Engeland open te breken. Zijn vroege 1-0 werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Het was meteen één van de schaarse hoogtepunten van de eerste helft, waarin vooral Manchester City tegenviel. Pas vlak voor rust zorgde Fernandinho voor het eerste wapenfeit, nadat Chelsea-backs Reece James en Ben Chilwell hun geluk van afstand hadden beproefd.

Vlak na rust moesten The Citizens kort achter elkaar twee dreunen incasseren. Eerst viel Kevin De Bruyne geblesseerd uit, met een op het oog vervelende enkelblessure. Vervolgens sloeg Ziyech alsnog toe op aangeven van Timo Werner: doelman Zack Steffen stond totaal uit positie en kon de 1-0 van Ziyech niet meer voorkomen.

Direct daarna had hij het duel ook definitief kunnen beslissen, maar Steffen voorkwam dat Ziyech er meteen 2-0 van maakte. Manchester City bleef dus in de race, maar had niet de vorm om iets aan de achterstand te doen. Chelsea-doelman Kepa zag de tegenstanders regelmatig in zijn buurt opduiken, maar hoefde acht minuten voor tijd pas voor het eerst in actie te komen. Werner verzuimde in de extra tijd toe te slaan, maar Chelsea kon zich die misser permitteren.

Chelsea mag zich op 15 mei nog eens melden in Wembley: Leicester City of Southampton zal dan de tegenstander zijn. Manchester City komt op 25 april alweer terug, voor de League Cup-finale tegen Tottenham Hotspur welteverstaan. Beide ploegen zouden elkaar nog tegen kunnen komen in de Champions League-finale, als ze afrekenen met Real Madrid en PSG.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws