West Ham-tiental heeft niets aan comeback: kostbare vierde plek in gevaar

17-04-2021 15:36 Laatste update: 15:57

West Ham United heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in de strijd om Champions League-voetbal. The Hammers stonden zeven wedstrijden voor het einde op een verrassende vierde plek, maar hebben zichzelf in de voet geschoten tegen nummer zeventien Newcastle United.

Newcastle United-West Ham United 3-2
In de laatste tien minuten voor rust ging het helemaal mis voor de ploeg van David Moyes. Craig Dawson verloor de bal en probeerde dat tevergeefs te corrigeren met een harde tackle: de aanval liep door en Issa Diop werkte de bal over de eigen doellijn, waarna Dawson tot overmaat van ramp alsnog zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. Even later maakte Joelinton er zelfs 2-0 van voor The Magpies, nadat doelman Lukasz Fabianski de bal uit zijn handen liet vallen.

Newcastle leek genoeg te hebben aan deze marge, maar West Ham toonde in het slotkwartier veerkracht. Diop kopte de bal in hetzelfde doel – maar scoorde nu dus voor zijn eigen team – en de VAR zag een handsbal van Ciaran Clark, waarna Jesse Lingard de toegekende penalty benutte: 2-1 en 2-2. De tien van West Ham konden echter niet lang genieten van het voltooien van die comeback. Amper twee minuten na de gelijkmaker van Lingard kopte Joe Willock al de winnende 3-2 binnen. Na het weekend komen nummer vijf Chelsea en nummer zes Liverpool in actie: zij kunnen West Ham bijhalen in de race om Champions League-voetbal.

Brentford-Millwall 0-0 en Swansea City-Wycombe Wanderers 2-2
Tim Krul is komend seizoen weer in de Premier League te bewonderen. Zijn Norwich City speelt zaterdagavond pas tegen Bournemouth, maar heeft zich zonder te spelen verzekerd van Premier League-promotie. Nummer drie Swansea City en nummer vier Brentford hebben zaterdagmiddag punten laten liggen, waardoor The Canaries al zeker zijn van een plek in de top-twee van het Championship. Norwich heeft bovendien nog twee overwinningen nodig om het kampioenschap te pakken: de voorsprong op Watford bedraagt acht punten en de nummer twee heeft bovendien één wedstrijd minder gespeeld. Saillant genoeg treffen beide clubs elkaar dinsdagavond al.