Vanhamel (Beerschot) over zijn toekomst: “Daar neem ik geen vrede mee”

Vanhamel (Beerschot) over zijn toekomst: “Daar neem ik geen vrede mee”

17-04-2021 14:45

Mike Vanhamel is bezig aan een sterk seizoen tussen de palen bij K. Beerschot V.A. De doelman sprak in de Gazet van Antwerpen over zijn toekomst. Vanhamel weet wat hij wil en wat niet. “Amateurvoetballer wil ik niet worden.” 

Beerschot werkt richting volgend seizoen met veel continuïteit. Zeker tien spelers maken ook volgend seizoen deel uit van de kern. “In principe kunnen we met die groep nog twee, drie jaar verder. Aan de andere kant: als we de komende jaren de lat hoger willen leggen, dan moet er kwaliteit bij.”

Al moet dat wel met Vanhamel als eerste doelman zijn. “Op deze leeftijd neem ik geen vrede met een positie als tweede doelman. Ligt het probleem op een gegeven moment bij de doelman? Dan zal dat zoals bij iedereen geanalyseerd worden, niemand is onvervangbaar.”

Vanhamel spreekt ook klare taal over wat hij niet wil. “Ik weet nu al dat ik een nieuwe carrière in een andere functie zal uitoefenen. Amateurvoetballer wil ik niet worden. En dat zeg ik met alle respect voor de mensen in het amateurvoetbal.”

De doelman van Beerschot heeft zelfs een houdbaarheidsdatum voor zichzelf vooropgesteld. “Vandaag moet je niet meer naar leeftijd kijken. Als mijn contract hier afloopt, heb ik misschien nog vijf jaar te gaan. Ik wil graag de volgende stap met deze club zetten. Je mag alleen geen punt bereiken dat ze je komen smeken om te stoppen. Ik heb mezelf al een doel gesteld. Tot 2028. Dan zal ik 38 zijn.”