Brys na teleurstelling OHL: “Er waren spelers die vochten tegen de tranen”

Brys na teleurstelling OHL: “Er waren spelers die vochten tegen de tranen”

Gepubliceerd: zaterdag 17 april 2021 om 12:26za 17-04-2021 om 12:26

OHL ging vorige speeldag 3-0 ten onder tegen een tienkoppig Cercle Brugge. Op de webstek laat coach Marc Brys zich uit over de teleurstelling en de kansen voor Play-Off 2.

“Met 3-0 verliezen tegen tien man, dat komt hard binnen”, begint Brys. “Ik kan iedereen verzekeren dat noch bij de eigenaars, noch bij bestuur, technische en medische staf of spelers het gevoel leeft dat deelname aan Play-off 2 niet zo nodig hoeft. Spelers weten overigens donders goed dat ze een week aan verlof inboeten bij het niet halen van de play-offs. We trainen dan sowieso door en starten een heel stuk vroeger aan het nieuwe seizoen.”

Ook bij de spelers kwam de nederlaag heel hard aan. “Ik zag na de wedstrijd tegen Cercle Brugge spelers die vochten tegen de tranen. De ontgoocheling in de groep was enorm groot, geloof mij nu maar. Natuurlijk speelden we niet goed. Uiteraard hadden we tegen tien man veel meer moeten creëren. En ja, we pakten drie vermijdbare doelpunten”, geeft de Leuvense coach toe. “Maar de wil om te winnen, was wel degelijk aanwezig. Bij iedereen.”

WB
Met Waasland-Beveren komt het weer een degradatiekandidaat tegen. “Daar moeten we lessen uit trekken voor de partij tegen Waasland-Beveren. We mogen ons opnieuw aan een tegenstander verwachten die met het mes tussen de tanden zal spelen om alsnog de degradatie naar 1B af te wenden. We moeten spelen met ballen aan ons lijf. Dat deden we niet, of toch veel te weinig, tegen Cercle Brugge.”

“We krijgen opnieuw een kans om alsnog de play-offs te halen. Laat ons dat proberen en vol voor de overwinning gaan. We willen absoluut zelf winnen en zo een goeie campagne gepast afsluiten. Of dat volstaat voor deelname aan de PO’s zien we nadien wel. Onze gedurfde speelstijl heeft ons al veel punten opgeleverd. Daar moeten we dan ook trouw aan blijven. Ik wil zondag de schwung terugzien in ons spel”, aldus Brys.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws