Verschaeren (Anderlecht) over selectie bij Rode Duivels: “Ik kan dat plaatsen”

Verschaeren (Anderlecht) over selectie bij Rode Duivels: “Ik kan dat plaatsen”

Gepubliceerd: zaterdag 17 april 2021 om 11:25za 17-04-2021 om 11:25

Yari Verschaeren krijgt van bondscoach Roberto Martinez veel vertrouwen bij de Rode Duivels. Ook toen de Anderlecht-middenvelder onder Vincent Kompany niet speelde, werd hij opgeroepen.

Er was veel verwondering toen Verschaeren werd opgeroepen voor de Rode Duivels ook al speelde hij niet bij paars-wit. (grijnst) "Ik kan dat plaatsen. Het is niet iets dat ik me aantrek. Ik kan de bondscoach alleen maar bedanken voor het vertrouwen en hem proberen iets terug te geven."

Verschaeren denkt nog niet aan een EK-selectie. "Dat is evenmin iets dat door mijn gedachten spookt. Ik moet eerst en vooral zien dat ik goed presteer bij Anderlecht, daarna kiest de coach. Het was geen ontgoocheling dat ik niet speelde. Als ik naar de Rode Duivels ga, weet ik dat de mogelijkheid bestaat dat ik geen minuten krijg - de concurrentie is groot. Maar ook op training leer ik bij."

Verschaeren hoopt alvast niet op tegenslag bij zijn concurrenten. "Helemaal niet. Ik wil niet dat een collega ongeluk heeft, zelfs niet als ik daar zelf van zou kunnen profiteren. Neem nu Eden Hazard: ik heb hem beterschap gewenst. Hij is een fantastische speler, we hebben hem nodig."

EK
Is het de laatste kans voor de Rode Duivels om Europees kampioen te spelen? "Dat denk ik niet. Het is een mooie kans, maar de laatste? Dat is veel gezegd. Het geloof binnen de groep is dat we het EK kunnen winnen. Maar dat zien we in de zomer wel. Eerst STVV”, citeert Het Laatste Nieuws.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Verdient hij een EK-selectie?

Ja
45%
Nee
55%
(75 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws