'Ajax wil Barça beroven van oogappeltje Koeman en natuurlijke Busquets-opvolger'

'Ajax wil Barça beroven van oogappeltje Koeman en natuurlijke Busquets-opvolger'

17-04-2021 12:14
1

FC Barcelona heeft het grote talent Nico González een contract aangeboden, maar Ajax en Manchester City zitten op het vinkentouw voor de negentienjarige middenvelder. Dat meldt La Voz de Galicia zaterdag.

Bij de Spaanse grootmacht is er heel veel vertrouwen in González, die is uitgegroeid tot een steunpilaar in Barcelona B. Voetbaldirecteur Mateo Alemany zat deze week om tafel met Pere Guardiola, de broer van Manchester City-manager Pep en zaakwaarnemer van González. De Catalanen zien hem als de natuurlijke opvolger van Sergio Busquets en willen zijn aflopende contract met drie jaar verlengen.

Hoewel de kans groot is dat de Spanjaard ingaat op de aanbieding van Barça, hebben ook Ajax en City belangstelling. De Amsterdammers hebben daarbij één grote troef: ze beloven hem een plekje in de selectie van Erik ten Hag. In Catalonië moet González zijn wedstrijden nog voor het tweede team spelen, al is Ronald Koeman wel een groot bewonderaar en zal hij geregeld meetrainen met het eerste.

Overigens is González de zoon van voormalig Deportivo La Coruña-aanvoerder Fran. Zijn vader speelde zestien interlands voor Spanje.