Union laat niets heel van Club NXT en leidt Bruggelingen naar slachtbank

16-04-2021 21:49
7

Club NXT heeft na de overwinning tegen Lierse Kempenzonen niet weten overtuigen tegen Union. De Brusselse club kende zonder echt door te zetten weinig problemen met de jonkies van Club Brugge. Het werd 0-4.

Union is al zeker van de titel en hoefde dus ook niet helemaal voluit te gaan tegen Club NXT. Dat was er ook aan te zien tegen de Brugse jonkies. De tieners van Rik De Mil namen de match in handen en kregen de beste kansen. Beloond werden ze echter niet.

Het gevaar kwam van Club NXT, het doelpunt van Union. Uit het eerste echte gevaar van de Brusselaars kwam ook meteen een doelpunt. Senne Lynen (ex-Club Brugge) schoot de bal voorbij doelman Nick Shinton, die niet helemaal vrijuit ging.

Club NXT liet zich niet uit zijn lood slaan en zocht naar een antwoord. Het balbezit bleef ook voor de jonge Bruggelingen, maar doelpunten bleven uit. Union profiteerde optimaal en na een ongelukkige botsing van de bal op het lichaam van Shinton belandde die in doel: 0-2.

Het bleek het doelpunt te zijn dat de Brugse dijk helemaal openbrak. Nog voor de pauze werd het 0-3 via Bager. Al snel in de tweede helft werd het al 0-4. Sigurdarson krulde de bal mooi voorbij Shinton, die geen verhaal had tegen de knal.

Club NXT gaf de partij toch niet helemaal op en eiste net zoals in de eerste helft het balbezit op. Het raakte echter niet door de Brusselse defensie en bleef achter met een 0-4 verlies.