Meunier op zijspoor bij Dortmund: Begint vernederend te worden

Meunier op zijspoor bij Dortmund: "Begint vernederend te worden"

16-04-2021 12:30 Laatste update: 12:35
26

De transfer van Thomas Meunier naar Borussia Dortmund is voorlopig geen succes. Coach Edin Terzic gebruikt de Rode Duivel minder en minder, ziet ook ex-Rode Duivel Thomas Chatelle. 

De verwachtingen lagen nochtans hoog voor Meunier. "Ik dacht dat hij voor de komende jaren was terechtgekomen in een club die mij hem paste", vertelt Chatelle bij RTBF"Hij moest Hakimi vervangen, maar Meunier heeft altijd getoond dat hij omkan met de druk en regelmatig kan presteren."

De omstandigheden zitten echter tegen voor hem. "Toen hij bij Dortmund aankwam was het een dominante ploeg met drie verdedigers. Dat ligt hem goed. Maar onder coach Terzic is de tactiek veranderd en spelen ze niet meer dominant. Meunier is nu een ouderwetse back in een viermansverdediging. Dan zie je hem vaak in moeilijkheden en wordt hij in de rug gepakt."

Chatelle verwacht niet snel beterschap. "Of het nu Club Brugge, PSG of de Rode Duivels was, Meunier heeft altijd gespeeld in een team waar hij zijn aanvallende kwaliteiten kon tonen. Nu is dat minder het geval. Het begint vernederend te worden voor hem. Hij is al gepasseerd voor Mateu Morey, Emre Can, Lukasz Piszczek én nu ook Thorgan Hazard."