Kompany blikt vooruit bij Anderlecht: Geen stress binnen de groep

Kompany blikt vooruit bij Anderlecht: "Geen stress binnen de groep"

16-04-2021 12:00 Laatste update: 12:02

Anderlecht speelt zondag tegen STVV voor een plaats in Play-Off 1. Vincent Kompany leeft toch ontspannen toe naar die match door de goede prestaties van de afgelopen weken. 

"Met alle respect voor STVV: we moeten ons nu focussen op onszelf", geeft Kompany aan op de persconferentie. "Ik heb deze week geen stress gevoeld in de groep, ik heb geprobeerd om mijn ervaring door te geven. Als we de kwaliteit en intensiteit houden, dan zal het gaan. Of het nu de match voor Play-Off 1 is of de WK-finale, de voorbereiding verandert niet echt. Vroeg slapen, goed eten en kalm blijven", lacht Kompany. 

Er worden hoe dan ook heel weinig wissels verwacht in het elftal. "Als spelers bewijzen dat ze hun plaats verdienen op de trainingen en op het veld, heb ik geen zin om hen eruit te halen. Onze kracht is dat we constant druk zetten op de tegenstander en ze het moeilijk hebben om over de middellijn te komen. We hebben nooit een laag blok gezet, maar verdedigend hebben we de op één na beste statistieken van de reeks (enkel Club Brugge pakte minder goals, red.)."

Kompany zal nu zeker geen nieuw systeem gaan proberen. "Als ik nu iets zou veranderen voor zo'n belangrijke match, denk ik dat ik binnen tien jaar nog zal zeggen dat dat een vergissing was."