Voormalige Genk-speler vol lof voor Vercauteren: Een uitzonderlijke coach

Voormalige Genk-speler vol lof voor Vercauteren: "Een uitzonderlijke coach"

16-04-2021 09:39

Royal Antwerp en vooral Franky Vercauteren krijgen veel kritiek te verwerken voor hun verdedigende speelstijl. Ex-spelers van Vercauteren bij KRC Genk nemen het op voor hun voormalige trainer waarmee ze kampioen werden. Zo haalt Daniel Töszer de loftrompet voor Vercauteren bovenin Het Belang van Limburg.

Daniël Töszer werd in 2011 kampioen met KRC Genk onder Franky Vercauteren. De Hongaar won ook nog de Supercup met KRC Genk. Over zijn toenmalige coach Vercauteren is Tözsér laaiend enthousiast. "Vercauteren is een uitzonderlijke coach. Ik heb enorm veel geleerd van hem. Het is de kwaliteit van grote trainers dat zij hun team laten spelen volgens hun kwaliteiten. Neem Mourinho. Inter, Real, Manchester United. Overal predikte hij een andere stijl. Dat doet Vercauteren ook", verklaarde Töszér in Het Belang van Limburg.

Vercauteren kende in die periode met KRC Genk succes en zorgde voor de ontwikkeling van Kevin De Bruyne, ook Anthony Vanden Borre kwam weer aan het oppervlak. "Elke speler is anders. Tegen de één moet je streng zijn, op de ander moet je een kwartier inspreken. Dat voelt hij heel goed aan. Hij is gewoon een uitstekende mental coach. Hij kent de kunst om iedereen vertrouwen te geven. Zo herinner ik me dat hij mij een dag voor een match ooit in de B-ploeg zette op training. Wilde hij mijn reactie zien of die van mijn vervanger? Geen idee. Ik dacht: niet met mij. 's Anderendaags stond ik gewoon in de ploeg. Hij weet een speler te raken. Daarom kan hij ook goed om met moeilijke karakters. Neem Vanden Borre destijds of de ambitieuze Kevin De Bruyne", aldus Töszér.