Vanderhaeghe over toekomst bij Cercle: Wil hier iets neerzetten

Vanderhaeghe over toekomst bij Cercle: "Wil hier iets neerzetten"

16-04-2021 08:45
2

Yves Vanderhaeghe heeft zijn eerste doel bereikt bij Cercle Brugge. De Vereniging blijft in 1A. Daarmee is de honger van Vanderhaeghe echter niet gestild.  

"Ik wil hier absoluut iets neerzetten", kondigt hij aan bij Het Laatste Nieuws. "Tonen dat het met een jonge ploeg veel beter kan dan nu. Alles is hier aanwezig, alleen blijven de resultaten voorlopig achter. In vergelijking met Oostende en Kortrijk zijn hier veel meer mogelijkheden. Binnen een structuur die er staat."

Nochtans is Cercle wel een satellietclub. "Oké, Monaco heeft Cercle financieel gered, maar hier voel ik écht Cercle Brugge met de eigen authenticiteit. Het heeft altijd wat tijd nodig om die nieuwe, jonge spelers onder te dompelen in dat Cerclegevoel, maar ik ben ervan overtuigd dat we een rustig seizoen zullen tegemoet gaan."

Cercle zal ook volgend seizoen weer een bont gezelschap worden. "Met jongeren van Monaco, eigen jonge talenten en 'backbone players' - gasten met ervaring, die een voorbeeld kunnen zijn van hoe je als prof moet leven. Met kwaliteiten natuurlijk. Hannes Van der Bruggen is louter om die reden gehaald."