Onthuld: 'Teodorczyk eist nog een stevig bedrag van Anderlecht'

Onthuld: 'Teodorczyk eist nog een stevig bedrag van Anderlecht'

16-04-2021 08:00 Laatste update: 08:30
3

In de loop van donderdag raakte al bekend dat Lukasz Teodorczyk en Anderlecht een geschil hebben. De Pool wil nog zien van Anderlecht. Volgens Het Nieuwsblad zou het zelfs om 600.000 euro gaan. 

Teodorczyk meent dat Anderlecht hem nog heel wat achterstallige salarissen en premies moet betalen, zo blijkt uit het licentiedossier Hij trok daarom naar de Arbeidsrechtbank in Brussel. Ook heel wat andere Belgische clubs hebben nog geschillen met ex-spelers, maar dan gaat het meestal om veel kleinere bedragen.

Anderlecht huurde Teodorczyk eerst van Dynamo Kiev, maar lichtte zijn aankoopoptie en betaalde hem een loon van ongeveer drie miljoen euro bruto. Na die definitieve verkoop kelderde het niveau van de Pool, waardoor Anderlecht nog alle zeilen moest bijzetten om hem van de hand te doen. Via Mogi Bayat kwam Udinese uiteindelijk op de proppen. 

Dit seizoen speelt Teodorczyk op huurbasis bij Sporting Charleroi, maar daar kent hij weinig succes. Hij heeft nog geen enkel doelpunt kunnen maken voor de Zebra's.