Makelaars vangen minder bij Belgische clubs, Anderlecht blijft aan kop

Makelaars vangen minder bij Belgische clubs, Anderlecht blijft aan kop

16-04-2021 07:00
13

De Belgische clubs hebben dit seizoen een pak minder makelaarskosten betaald. Dat heeft natuurlijk veel te maken met de coronacrisis. Anderlecht blijft voorlopig wel de koploper met 7,27 miljoen euro, weet Het Nieuwsblad. 

Door de coronacrisis waren er minder grote transfers in België, en dus ook minder commissies. In totaal verdienden de makelaars samen ongeveer acht miljoen euro minder dan in het seizoen 2019-2020.

Ondanks de Operatie Propere Handen blijft Mogi Bayat de grootverdiener in ons land. Hij deed in het afgelopen seizoen liefst 55 transacties met zijn bureau Creative & Management Group. Daarmee doet hij beter dan Eleven Management van collega Jacques Lichtenstein, die afklokt op 44 transacties. Het bureau Sportplus van Evert Maeschalck en Guy Bonny strandde op 39 transacties. 

Bij Anderlecht is er evenwel geen daling te zien. Paars-wit betaalde evenveel als vorig seizoen. Club Brugge volgt met 5,1 miljoen euro aan makelaarskosten. Daarna volgen KAA Gent (4,3 miljoen), KRC Genk (3,5 miljoen) en dan pas Standard (2,2 miljoen) en Antwerp (2,1 miljoen). KV Kortrijk sluit de rij. Daar werd maar 526.373 euro aan makelaarskosten betaald.