Héél Hertha BSC veertien dagen in quarantaine: 'Kunnen nu niet anders'

Héél Hertha BSC veertien dagen in quarantaine: 'Kunnen nu niet anders'

15-04-2021 22:38
1

De gehele selectie en technische staf van Hertha BSC gaat na meerdere positieve coronatests veertien dagen in quarantaine. De Duitse club moet hoogstwaarschijnlijk een streep zetten door de drie eerstvolgende wedstrijden in de Bundesliga. Bij Hertha spelen Dedryck Boyata en Dodi Lukebakio. 

Donderdag testte verdediger Marvin Plattenhardt positief op het virus nadat eerder meerdere spelers waaronder Lukebakio en leden van de technische staf al corona opgelopen hadden. 'Daardoor heeft de club aan de Duitse Voetbalbond gevraagd of de wedstrijden tegen FSV Mainz (18 april), SC Freiburg (21 april) en Schalke 04 (24 april) voorlopig geannuleerd kunnen worden', laat de club in een statement op de website.

"Door alle positieve coronagevallen kunnen we nu niet anders dan veertien dagen in zelfisolatie te gaan. Vanuit gezondheidsredenen is dit absoluut de juiste stap om nu te maken", laat sportief directeur Arne Freidrich weten. Hertha, dat in de Bundesliga strijdt tegen degradatie, hoopt in mei de resterende zes wedstrijden in de competitie af te kunnen werken. "Tijdens de quarantaine gaan we de selectie fit houden middels virtuele trainingen onder begeleiding van onze staf. We moeten de situatie accepteren zoals hij is en gaan er alles aan doen om dit seizoen succesvol af te sluiten door in de Bundesliga te blijven", sluit Freidrich af.