Opvallend bericht van Sport Mediaset: Italiaanse Bayern-concurrent voor Nagelsmann

Opvallend bericht van Sport Mediaset: Italiaanse Bayern-concurrent voor Nagelsmann

15-04-2021 18:25
1

Ook in Italië wordt er volop gespeculeerd over mogelijke opvolgers van Hansi Flick bij Bayern München. De succestrainer zit niet op één lijn met technisch directeur Hasan Salihamidzic en lijkt op weg naar de uitgang: Julian Nagelsmann (RB Leipzig) zou in dat geval de beoogde opvolger zijn, maar volgens Sport Mediaset is ook Massimiliano Allegri een serieuze kandidaat.

Flick is inmiddels anderhalf jaar lang de eindverantwoordelijke bij Bayern en heeft zes hoofdprijzen binnengehaald, maar vloog deze week met Bayern uit de Champions League.

Naast Nagelsmann is Allegri de belangrijkste kandidaat-opvolger, meent Sport Mediaset. De 53-jarige Italiaan werkte in eigen land met veel succes bij onder meer AC Milan en Juventus. Hij zou er goed op staan bij voorzitter Karl-Heinz Rummenigge, vanwege zijn ervaring, flexibiliteit, pragmatische aanpak en vooral zijn winnaarsmentaliteit.

Allegri nam in 2019 afscheid van Juventus en zit sindsdien zonder club. Hij wil echter graag weer terugkeren in het vak en zou de derde Italiaanse Bayern München-trainer in de geschiedenis kunnen worden. Giovanni Trapattoni en Carlo Ancelotti gingen hem voor.