Elsner: Na de zege op Anderlecht dachten we dat we zeker waren van het behoud

Elsner: "Na de zege op Anderlecht dachten we dat we zeker waren van het behoud"

15-04-2021 16:22
7

Luka Elsner nam eind januari de fakkel over bij KV Kortrijk van Yves Vanderhaeghe. Elsner was aanvankelijk gehaald om na het seizoen trainer te worden van KV Kortrijk maar ondanks enkel beslissingen kwam die stap er vroeger als verwacht. De trainer van Kortijk blikt met KVKTV terug op zijn eerste maanden in Kortrijk.

Luka Elsner was al eens aan de slag in België met Union Saint-Gilloise. Daar deed de Sloveen het voortreffelijk, met de Brusselse traditieclub haalde hij prima resultaten. De club behaalde onder zijn bewind de halve finale van de Beker van België en eindigde derde in Eerste klasse B nadat de club lang in de running was voor het eerste periodeticket. Nadien ging de Sloveen aan de slag bij Amiens maar tegenvallende resultaten bezorgden hem algauw zijn ontslag.

Momenteel is Elsner aan de slag bij Kortrijk. "Het waren moeilijke maanden, zeker met de wisselvallige resultaten. Dat gaf ons geen stabiel gevoel, maar we hebben ons kunnen redden voor het einde van het seizoen. We hopen dat we ons seizoen op een positieve manier kunnen afsluiten, want we hebben inderdaad al veel stress en moeilijkheden gekend", zei Elsner in een interview aan KVKTV.

KV Kortrijk is pas sinds vorige speeldag zeker over het behoud en dat bracht toch druk mee binnen de club. "De druk nam toe binnen de club omdat we nog steeds niet zeker waren van het behoud. We dachten al enkele keren dat we zeker waren van het behoud, vooral na de uitoverwinning op Anderlecht dacht iedereen dat we gered waren", aldus Elsner.

Op de laatste speeldag neemt KV Kortrijk het op in eigen huis tegen KV Mechelen.