Leegloop bij STVV: halve kern vertrekt of mag andere oorden opzoeken

Leegloop bij STVV: halve kern vertrekt of mag andere oorden opzoeken

Gepubliceerd: donderdag 15 april 2021 om 15:07do 15-04-2021 om 15:07

Sint Truiden VV wist zich onder Peter Maes naar het behoud te voetballen. Twee speeldagen voor het einde van de competitie was het zeker van het behoud. Volgend seizoen wil de club een scenario als dit seizoen niet meer meemaken, maar veel spelers zal het niet over houden. Er wacht dus een hoop werk voor Peter Maes en het bestuur in het tussenseizoen.

STVV heeft enkele huurspelers waarvan het contract afloopt en naar alle waarschijnlijkheid niet verlengd zal worden. 

Vorige zomer verzette STVV bergen om Facundo Colidio een seizoen langer te huren van Inter. Gezien het magere seizoen dat de Argentijn draaide, zal STVV niet opnieuw aandringen bij de Italiaanse grootmacht, die een nieuwe ploeg moet zoeken om Colidio onderdak te geven. Ook Georgios Vagiannidis wordt door STVV gehuurd van Inter, hij kwam noch onder Muscat noch onder Maes aan speelminuten en mag beschikken van de club. Dimitri Lavalée wordt gehuurd van Mainz en speelde geregeld onder Peter Maes. STVV zou een verlengde huurovereenkomst niet afwimpelen. Maar dan zal het tot een nieuwe huurovereenkomst moeten kunnen komen met Mainz.

Enkele spelers zijn einde contract en mogen dus andere oorden opzoeken. Samuel Asamoah, Ibrahima Sankhon en Duckens Nazon zullen na dit seizoen andere oorden opzoeken. Het trio is einde contract en moet naar alle waarschijnlijkheid niet hopen op een nieuwe overeenkomst.

Tatsuya Ito, Jhonny Lucas, Ko Matsubara, Wolke Janssens en Nelson Balongo hebben nog een contract lopen voor volgend seizoen maar zullen niet weerhouden worden van een transfer. 

STVV heeft, net als andere clubs, ook verlies geleden door de coronapandemie. Het zou graag een deel van dat verlies compenseren van de transfersom van hun topschutter Yuma Suzuki. Met die transfersom kan de club naast het financiële verlies van dit seizoen ook de sportieve balans van 2021 te verzorgen en de nieuwe mercato voor te bereiden.

De verwachting is ook dat Kenny Steppe, die vorige zomer al naar Antwerp wou, verkocht wordt. Mocht een club ineteresse tonen voor Liberato Cacace en een degelijk bod uitbrengen, dan zal dat ook geaccepteerd worden. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws