Deze club was de perfecte kans voor iemand die een team wilde heropbouwen

"Deze club was de perfecte kans voor iemand die een team wilde heropbouwen"

Gepubliceerd: donderdag 15 april 2021 om 14:24do 15-04-2021 om 14:24

KV Oostende doet het momenteel fantastisch in de Jupiler Pro League. Mits winst tegen Cercle Brugge en Anderlecht die verliest op Sint Truiden VV kunnen ze zich nog plaatsen voor Play Off 1. Wat een contrast met de onzeker tijden van vorig seizoen, toen de club 'te koop' stond. Andrew Hjulsager herinnert zich nog de onzekere tijden maar had altijd oog in een goede afloop.

Andrew Hjulsager, één van dé sterkhouders dit seizoen bij revelatie KV Oostende, was vorig seizoen getuige van een zeer spannende evolutie in KV Oostende. De Kustboys hadden vorig seizoen problemen en moest overgenomen worden of het avontuur n eerste klasse zat er op. Hjulsager herinnert zich nog goed die periode. "Ik was er zeker van dat de club een koper zou vinden. Als je de situatie objectief bekijkt, dan zijn er nieuwe faciliteiten, een goede infrastructuur en slechts acht spelers onder contract. Deze club was de perfecte kans voor iemand die een team wilde heropbouwen", liet Hjulsager weten aan Sport/Voetbalmagazine.

Maar dat KV Oostende het zo voortreffelijk zou doen in het eerste jaar na de overname dat verwachtte Hjulsager ook niet. "We begonnen met een ploeg van spelers die niemand wilde, maar na onze laatste vriendschappelijke wedstrijd tegen Cercle voelde ik dat we niet voor het behoud zouden spelen. Toen we KV Mechelen versloegen, was dat niet onze beste wedstrijd van het seizoen, maar het zorgde voor een déclic, de goede flow kwam op gang", aldus Hjulsager.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws