Foulon leeft Italiaanse droom, maar: Iemand wilde dat ik tumor kreeg

Foulon leeft Italiaanse droom, maar: "Iemand wilde dat ik tumor kreeg"

Gepubliceerd: donderdag 15 april 2021 om 12:45do 15-04-2021 om 12:45

Laatste update: donderdag 15 april 2021 om 12:57do 15-04-2021 om 12:57

De transfer van Daam Foulon naar Benevento kwam als een verrassing, maar de verdediger heeft zich snel aangepast aan de Serie A. In Het Nieuwsblad geeft hij aan dat hij met volle teugen geniet van het leven in Italië. 

"Het is allemaal nog nieuw voor mij en dan is het wel leuk om eens op de foto te gaan of een krabbel te zetten", lacht Foulon. "Maar ik had al vlug in de gaten dat voetbal hier een religie is. Toen ik hier pas was – nog geen minuut gespeeld –, ging ik naar het eiland Capri om er een pasta met kreeft te eten. Op dat moment was ik die totaal onbekende speler uit België die voor Benevento ging spelen. Komt die garçon naar me. Zeg, ben jij niet die nieuwe speler van Benevento?"

De Italiaanse pers zit heel kort op het voetbal, al zitten er bij Foulon geen paparazzi in de bosjes. "Ik ben geen wereldster, hè. Dat valt allemaal wel mee. Maar goed, je moet toch oppassen met wat je doet. Tijdens ons eerste bezoekje aan de stad, had ik een story online gezet op sociale media. Die was de volgende dag al te bewonderen in de pers. Goede les. Zo wist ik meteen hoe laat het was."

De fans van de tegenpartij zijn ook niet altijd even vriendelijk. "En dan die berichten op sociale media, natuurlijk. Na ons 0-0-gelijkspel tegen AS Roma (waarin hij een zware tackle deed op El Shaarawy, red.) stuurde iemand dat hij hoopte dat ik zou sterven, of dat ik een tumor kreeg. Ik was in shock. Op den duur ga je beseffen dat die mensen vanuit de emotie reageren en het misschien niet zo grof bedoelen. Maar de eerste keer komt het wel aan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws