'Standard heeft geld nodig en verkoopt tv-rechten aan Duitse bank'

'Standard heeft geld nodig en verkoopt tv-rechten aan Duitse bank'

15-04-2021 12:30 Laatste update: 12:34
23

Standard moet dringend op zoek naar geld, want de coronacrisis heeft er stevig ingehakt in Luik. RTBF weet dat Standard haar tv-rechten nu heeft verkocht aan RAISIN BANK in Duitsland. 

De laatste jaren komt het steeds vaker voor dat clubs transferrechten verkopen aan een investeringsmaatschappij, maar Standard doet dat nu dus ook met tv-rechten. RAISIN BANK heeft die rechten in handen en wordt rechtstreeks betaald door rechtenhouder Eleven Sports. 

Op die manier heeft Standard het tv-geld dus veel sneller binnen. Eleven betaalt in totaal 105 miljoen euro aan alle clubs samen om de rechten vijf jaar te houden. Voor Standard is het een creatieve manier om op korte termijn putten te vullen, maar het zal waarschijnlijk niet genoeg zijn. De volgende transfermercato zal heel belangrijk worden voor de Luikenaars. 

Voorzitter Bruno Venanzi zoekt al een tijdje naar extra geld bij Standard. De rijke zakenman François Fornieri was in beeld als nieuwe geldschieter, maar kocht zich uiteindelijk toch niet in.