Ik ben een speler van Club Brugge, die vraag ligt dus in hun handen

"Ik ben een speler van Club Brugge, die vraag ligt dus in hun handen"

Gepubliceerd: donderdag 15 april 2021 om 11:15do 15-04-2021 om 11:15

Loïs Openda heeft dit seizoen een stap vooruit bij Vitesse. Dat meldt de spits ook zelf bij Het Nieuwsblad. De vraag is wel of hij dat volgend seizoen mag laten zien in het shirt van Club Brugge.

"Mijn snelheid zal altijd een belangrijke troef zijn, maar ik denk dat ik completer ben geworden", zo geeft Openda aan. "We hebben een Duitse coach, die hamert op harde duels, veel druk en snelle omschakeling. Maar de laatste tijd merken we dat tegenstanders ons daarom steeds lager opwachten. Als spits moet ik daarom ook vaker de bal in de voet vragen in plaats van in de diepte. Ik denk wel dat ik daarin beter ben geworden op training."

Openda heeft echter nog heel wat te leren. "Nu moet ik ook in de wedstrijden proberen de bal beter bij te houden voor de ploeg. Daarnaast heb ik vooruitgang gemaakt door elke week te spelen en steeds meer minuten te maken (Openda wordt bijna altijd in het slotkwartier naar de kant gehaald, red.)."

Openda weet nog niet of hij volgend seizoen bij Club speelt. "Ik ben een speler van Club Brugge, dus die vraag ligt in hun handen. Mijn doel is ooit om in een grote competitie te spelen, maar het is mijn makelaar die zich over de interesse van andere clubs ontfermt. Mijn focus ligt helemaal op de bekerfinale van zondag (tegen Ajax, red.). Het zou mooi zijn om na de titel van vorig jaar opnieuw een trofee te winnen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Wat moet Club Brugge met Openda doen aankomende zomer?

Verkopen
45%
Opnieuw uitlenen
19%
Kans geven bij Club Brugge
36%
(398 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws