Anderlecht moest winnen, maar dat kon ik in hun spel niet herkennen

"Anderlecht moest winnen, maar dat kon ik in hun spel niet herkennen"

15-04-2021 12:15 Laatste update: 12:16
47

Anderlecht kreeg afgelopen zondag heel wat lof na de felbevochten 2-1 zege tegen Club Brugge. Eddy Snelders zag het anders. Heel wat kijkers maken zich schuldig aan scorebordjournalistiek. 

"In de euforie na de zege werden de superlatieven bovengehaald voor Anderlecht. Er werd met punten naar de spelers gegooid, terwijl dit één van de minste wedstrijden was die ik paars-wit dit seizoen zag spelen", aldus Snelders bij De Witte Duivel

De zege kwam er eerder door geluk, vindt Snelders. "Anderlecht moest winnen, maar dat kon ik in hun spel niet herkennen. Er was geen dash, er waren geen leiders. Het speelde zeventig minuten als een verslagen ploeg. En dan twee flitsen en iedereen had geweldig gespeeld. Nmecha was zeer goed, maar dat ook voor andere spelers de superlatieven werden bovengehaald was op z'n minst overdreven."

Nu is Anderlecht wel quasi zeker van Play-Off 1. "Elke wedstrijd is anders, maar na wat STVV presteerde in de derby tegen Genk kan dat echter geen probleem zijn. Dan mag Peter Maes zijn spelers nog drie maanden vakantie ontnemen. Wat STVV vorig weekeinde presteerde, deed me aan een veredelde caféploeg denken. Maar goed, Anderlecht heeft het moeilijk tegen kleinere ploegen. Toch lijkt het me onwaarschijnlijk dat het zou verliezen."