Onthuld: 'Anderlecht heeft uitstel van betaling gekregen voor Dimata'

Onthuld: 'Anderlecht heeft uitstel van betaling gekregen voor Dimata'

Gepubliceerd: donderdag 15 april 2021 om 11:30do 15-04-2021 om 11:30

Anderlecht heeft uitstel van betaling gekregen voor Landry Dimata. Dat heeft La Dernière Heure kunnen zien in het licentiedossier. Het moet de laatste twee schijven pas na 10 mei betalen. 

Dat uitstel heeft onder meer te maken met de rechtzaak tegen Didier Frenay, de makelaar die Dimata jarenlang heeft vertegenwoordigd. Anderlecht heeft zich burgerlijke partij gesteld in die zaak. Frenay werd vorig jaar nog opgepakt in het kader van Operatie Propere Handen.

Anderlecht kon Dimata overnemen van Wolfsburg voor vijf miljoen euro, maar zijn transfer werd geen succes. Inmiddels speelt hij als huurling bij Espanyol in de Spaanse tweede afdeling. Espanyol heeft ook een aankoopoptie voor Dimata, maar die is nog niet gelicht. 

Bij Anderlecht heeft Dimata nog altijd een contract lopen voor de komende twee seizoenen. Aan het begin van dit seizoen mocht hij nog een paar keer starten en werd hij zelfs geselecteerd voor de Rode Duivels. Het bleek slechts een korte opflakkering, want hij verdween snel uit de ploeg voor Lukas Nmecha. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws