Januzaj beleefde historische match in Mestalla en duikt in top-tien bij Sociedad

Januzaj beleefde historische match in Mestalla en duikt in top-tien bij Sociedad

15-04-2021 09:35
1

Afgelopen weekend voetbalde Adnan Januzaj zich met Real Sociedad naar een 2-2-gelijkspel op het veld van Valencia CF. Voor onze landgenoot was dat best een bijzondere avond, want hij sloop er de top-tien binnen van buitenlanders met de meeste wedstrijden voor de Baskische club.

Zoals bekend is het Baskenland een trotse, wat eigenzinnige regio in Spanje. Terwijl Athletic Bilbao uitsluitend uit Baskisch bloed bestaat, wordt die traditie bij Sociedad wat minder nageleefd. Toch bestaat het merendeel van de spelerskern ook in San Sebastian uit Basken. Daarom is het des te knap dat Januzaj tegen Valencia zijn 117e wedstrijd voor de club speelde.

Daarmee duikt de vleugelaanvaller de top-tien binnen. El Mundo Deportivo weet dat hij over Chory Castro is gewipt naar plek tien. Het volgende doelwit op het lijstje is Juan Gomez, de Argentijn die 127 keer uitkwam voor Sociedad. Om de nummer één in de eeuwige ranglijst voorbij te steken, zal Januzaj wel nog wat boterhammen moeten eten. Darko Kovacevic heeft liefst 286 optredens voor de Basken achter zijn naam staan.

Ondanks zijn kersverse top-tien-notering blijft het moeilijk voor Januzaj om écht door te breken bij Sociedad. Ook dit seizoen is het voormalige jeugdproduct van RSC Anderlecht er voornamelijk invaller. In La Liga mocht hij nog maar acht keer starten, tegenover twaalf invalbeurten. In de recent gewonnen bekerfinale kreeg Januzaj zelfs geen speeltijd.