Breaking news

Heeft Anderlecht de boot gemist? ‘Er is geen interesse meer voor hem’

Milicevic vindt zijn Seraing nog niet klaar voor promotie: Eerlijk gezegd: nee

Milicevic vindt zijn Seraing nog niet klaar voor promotie: "Eerlijk gezegd: nee"

Gepubliceerd: donderdag 15 april 2021 om 08:18do 15-04-2021 om 08:18

Naast Union Saint-Gilloise maakt ook RFC Seraing nog kans op promotie naar Eerste Klasse A. De Luikse traditieclub verzekerde zich al van de barragematchen, waarin het waarschijnlijk Royal Excel Moeskroen of anders Waasland-Beveren tegenover zich krijgt. Opmerkelijk: volgens oude rot Danijel Milicevic is Seraing eigenlijk nog niet klaar voor het hoogste niveau.

"Eerlijk gezegd: neen", stelt Milicevic onomwonden bij Sport/Voetbalmagazine. Nochtans deden voorgangers K. Beerschot V.A. en Oud-Heverlee Leuven het dit seizoen uitstekend. "Hun kernen waren veel beter uitgebalanceerd", weerlegt Milicevic die vergelijking. "Logisch, want het waren ploegen voor wie de promotie duidelijk een doel was. Bij Seraing is dat pas gekomen met de goeie resultaten, maar de club weet dat ze transfers zal moeten doen mocht de promotie een feit worden. De ploeg heeft immers heel erg nood aan ervaren spelers."

Toch loopt er al wat ervaring rond in de regio-Luik, niet alleen in de persoon van Milicevic, ook dankzij trainer Emilio Ferrera. "Daarin is Emilio heel goed: hij doet er alles aan zodat we daar niet te veel mee in ons hoofd zitten. Op mentaal vlak levert hij uitstekend werk met de jonge spelers", geeft de middenvelder een pluim. "Velen hebben nog nooit in 1A gespeeld, sommigen zijn nog maar net prof."

"Voor hen is het belangrijk dat er niet te veel tamtam gemaakt wordt rond die barragematch", houdt Milicevic de druk weg. "De bedoeling is gewoon om in deze jonge groep een winnaarsmentaliteit te slijpen. Hen beetje bij beetje te laten vooruitgaan zonder stappen over te slaan." 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Zou Seraing een aanwinst zijn voor 1A?

Ja
35%
Nee
65%
(52 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws