Keuzestress bij El Hadj: België zou logisch zijn, Marokkaanse deur niet sluiten

Keuzestress bij El Hadj: "België zou logisch zijn, Marokkaanse deur niet sluiten"

Gepubliceerd: donderdag 15 april 2021 om 08:02do 15-04-2021 om 08:02

Anouar El Hadj beleeft zijn seizoen van de doorbraak bij RSC Anderlecht. De kleine spelmaker is inmiddels een vaste waarde in de basiself van de Brusselaars, die mede dankzij zijn goede prestaties op de drempel van Play-Off 1 staan. Dat is ook in Marokko niet ongemerkt voorbijgegaan.

De Marokkaanse voetbalbond heeft de jacht op El Hadj namelijk ingezet, weet Het Laatste Nieuws. De youngster van Anderlecht werd weliswaar in ons land geboren, maar aangezien zijn ouders over de Marokkaanse nationaliteit beschikken, kan hij in principe kiezen voor welke nationale ploeg hij wil uitkomen. Onlangs draafde El Hadj al op voor de U21 van België. Een jeugdselectie is echter niet bindend.

Vadid Halilhodzic, de bondscoach van Marokko, steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken. "Een aantrekkelijke speler", klinkt het. "Ik heb hem op de radar, mijn medewerkers hadden reeds contact met de entourage van Ait El Hadj. We volgen zijn ontwikkeling bij Anderlecht nauwgezet op, ik persoonlijk bekijk zijn wedstrijden. Het is een talentvolle jongen die momenteel sterk presteert. Het spreekt voor zich dat we graag zouden hebben dat Ait El Hadj op termijn voor Marokko speelt, hij kan ons zeker iets bijbrengen."

Toch liever voor de Duivels
De bal ligt natuurlijk hoofdzakelijk in het kamp van El Hadj zelf. "Die belangstelling doet plezier, het toont aan dat Anouar goed bezig is", laat zijn entourage weten. "Maar eerlijk: onze voorkeur gaat uit naar de Rode Duivels. Anouar is in Brussel opgegroeid, heeft altijd voor de nationale jeugdelftallen gespeeld, het zou maar logisch zijn dat hij voor België gaat als hij de keuze krijgt."

"Pas als blijkt dat Anouar niet in de plannen van de Belgische voetbalbond past, zal hij overwegen om voor Marokko te voetballen. Het zou onverstandig zijn om nu al die deur te sluiten, des te meer omdat Marokko zich regelmatig voor het WK weet te plaatsen", houdt de clan-El Hadj toch nog een slag om de arm.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Heeft El Hadj het talent om ooit voor de Rode Duivels te spelen?

Ja, zeker
84%
Ja, maar ik zou eieren voor mijn geld kiezen en voor Marokko kiezen
5%
Nee, hij zou beter voor Marokko kiezen
6%
Nee, maar toch zou het vreemd zijn om voor Marokko te kiezen
4%
Nee, en hij komt ook te kort voor Marokko
0%
(220 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws