Champions League: De Bruyne moet Man City richting halve finale leiden

Champions League: De Bruyne moet Man City richting halve finale leiden

14-04-2021 20:28 Laatste update: 20:38

Liverpool en Borussia Dortmund moeten woensdagavond allebei een nederlaag uit het heenduel in de kwartfinale van de Champions League weg zien te poetsen. De formatie van manager Jürgen Klopp verloor vorige week met 3-1 van Real Madrid, terwijl Manchester City in eigen stadion met 2-1 te sterk was voor de Duitsers.

The Reds hebben een waslijst aan afwezigen, waar ook Virgil van Dijk nog steeds deel van uitmaakt. Centraal achterin staan Nathaniel Phillips en Ozan Kabak. Wijnaldum krijgt op het middenveld steun van routinier James Milner en ook de Braziliaan Fabinho start in de middelste linie. Voorin kiest Klopp voor de vertrouwde namen.

Real Madrid moet het nog altijd stellen zonder zijn geblesseerde aanvoerder Sergio Ramos, die maandag ook nog positief getest werd op het coronavirus. Ook Rode Duivel Eden Hazard is er niet bij. De formatie van trainer Zinedine Zidane kent ten opzichte van vorige week slechts één wijziging. Lucas Vázquez kreeg geel en is geschorst, de Uruguayaan Federico Valverde neemt de plaats van de Spanjaard rechts in de defensie over. Thibaut Courtois start, zoals verwacht, tussen de palen. 

De opstellingen:

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson; Fabinho, Milner, Wijnaldum; Mané, Firmino, Salah.

Real Madrid: Courtois; Valverde, Militao, Nacho, Mendy; Modric, Casemiro, Kroos; Asensio, Benzema, Vinicius jr.

Bij Borussia Dortmund-Manchester City zijn natuurlijk alle ogen gericht op Kevin De Bruyne. Hij is aanvoerder en zal Manchester City richting halve finales moeten leiden. Aan de overkant staat wel het Noorse wonderkind Erling Haaland. De doelpuntenmachine van Dortmund maakte twaalf goals in zijn laatste negen Champions League-duels voor de Duitse club. Net zoals in de heenwedstrijd krijgen we ook woensdag geen Belgen aan de aftrap bij Dortmund. 

De opstellingen:

Borussia Dortmund: Hitz; Morey, Hummels, Akanji, Guerreiro; Can, Dahoud, Bellingham; Knauff, Haaland, Reus.

Manchester City: Ederson; Walker, Ruben Dias, Stones, Zinchenko; Rodrigo, Gündogan, De Bruyne; Mahrez, Bernardo Silva, Foden.