Premier League-clubs willen boycot: 'Zou me niet verbazen als Nederland volgt'

Premier League-clubs willen boycot: 'Zou me niet verbazen als Nederland volgt'

Gepubliceerd: woensdag 14 april 2021 om 19:45wo 14-04-2021 om 19:45

Laatste update: woensdag 14 april 2021 om 19:53wo 14-04-2021 om 19:53

De Premier League-clubs zijn van plan om dit weekend massaal social media te boycotten. Sportmarketeer Ruud van der Knaap zou het niet gek vinden als er binnenkort iets soortgelijks in de Eredivisie gaat gebeuren.

Verschillende Engelse media maken melding van de aanstaande boycot. De clubs willen dat doen om een signaal af te geven. De laatste tijd worden er namelijk veel Premier League-spelers racistisch bejegend op social media. Het boycot-idee is ontstaan nadat Rangers FC en Swansea City hun accounts stillegden, in de strijd tegen online racisme. Het enige probleem is dat de Premier League-teams via social media verplichtingen hebben richting hun sponsoren. Die betalen namelijk zodat hun naam of logo gepromoot wordt via de clubkanalen. Ook gebruiken veel clubs hun kanalen om engagement te creëren met het internationale publiek. 

Sportmarketeer Ruud van der Knaap denkt dat de Eredivisie het voorbeeld van de Premier League over kan nemen. "Ook in Nederland is er sprake van online racisme", stelt Van der Knaap in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Kijk bijvoorbeeld naar de reacties die Quincy Promes naar zijn hoofd kreeg de afgelopen maanden. Het zou me niet verbazen als in Nederland een soortgelijke beweging ontstaat."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws