RSCA mag niet rekenen: KVO doet het goed tegen Cercle in de competitie

RSCA mag niet rekenen: KVO doet het goed tegen Cercle in de competitie

14-04-2021 10:00 Laatste update: 16-04-2021 19:00
12

KV Oostende behoudt nog een waterkans op play-off 1. De kustploeg moet hopen op een nederlaag van Anderlecht én zelf winnen van Cercle Brugge. VoetbalPrimeur.be ging op zoek naar de recente onderlinge resultaten tussen KVO en Cercle.

Sinds 2018 namen Cercle en KVO het vijf keer tegen elkaar op. Daaronder ook één bekerwedstrijd, meteen ook de meest recente confrontatie tussen beide ploegen. Voor KVO is het een nare herinnering. Cercle won de wedstrijd in februari namelijk met 3-1.

KVO moet echter niet wanhopen, de bekernederlaag was meteen de eerste nederlaag sinds 2013 voor KVO tegen Cercle Brugge. De laatste twee competitiewedstrijden werden ook gewonnen door de kustploeg. Eerder dit seizoen wist Oostende een 0-1 uitzege te boeken. Het seizoen voordien werd het 3-1 voor KVO. Hoopgevende resultaten voor de KVO-supporter. Enkel een driepunter kan namelijk nog enige hoop op de top-vier verschaffen.

De gelijkspelen die KVO tegen Cercle Brugge behaalden in het seizoen 2018/19 zouden dit keer dus niet volstaan. Toen werd het 1-1 in Oostende en 2-2 in Brugge. Van de laatste vijf confrontaties wist Oostende er dus twee te winnen, één keertje werd er verloren. Weliswaar in de beker. Opvallend, de laatste thuisnederlaag in de competitie van KVO tegen Cercle dateert al van 2004. Al moet wel gezegd worden dat er beide ploegen niet doorlopend in 1A te bewonderen waren.