'Roma praat achter rug van Fonseca met nieuwe kandidaat-trainer'

'Roma praat achter rug van Fonseca met nieuwe kandidaat-trainer'

13-04-2021 12:31

Het blijft onrustig bij AS Roma in de aanloop naar de return tegen Ajax. Ondanks de zege in Amsterdam buigt de clubleiding zich over kandidaat-vervangers voor trainer Paulo Fonseca.

Fonseca redde afgelopen week het vege lijf door Roma naar een 1-2 zege op Ajax te leiden. De Romeinen waren vier dagen later ook te sterk voor Bologna in de Serie A. Toch blijft het bestuur op de achtergrond bezig met de zoektocht naar een opvolger. De naam van Maurizio Sarri zingt rond in het Stadio Olimpico, weet SportItalia.

Deze week staat een gesprek op de agenda met de oud-trainer van Napoli, Juventus en Chelsea. De timing is opvallend, aangezien Fonseca zich met zijn ploeg aan het voorbereiden is op de Europa League-return tegen Ajax. Donderdag staan de clubs uit de Nederlandse en Italiaanse hoofdstad tegenover elkaar. Inzet is een ticket voor de halve finale.

Daar komt bij dat het aflopende contract van Fonseca automatisch wordt verlengd als hij de Europa League wint. Bij zijn komst in 2019 maakten Roma en de Portugese trainer de afspraak dat hij sowieso mag blijven als hij zich met zijn ploeg weet te plaatst voor de Champions League-editie van 2021/2022.