Clement kan aan de slag: Eigenlijk komt deze nederlaag op het perfecte moment

Clement kan aan de slag: "Eigenlijk komt deze nederlaag op het perfecte moment"

13-04-2021 11:11
11

Club Brugge weet weer wat verliezen is. Nadat Royal Antwerp FC de Brugse voetjes al op de grond zette, deed RSC Anderlecht afgelopen zondag hetzelfde: 2-1. Dankzij de riante voorsprong in de stand hoeft Philippe Clement zich geen al te grote zorgen te maken, al leidt die comfortabele marge misschien net tot wat gemakzucht. Aad De Mos geeft hem goede raad.

"Mijn tactiek was om bij een overwinning nog strenger te zijn dan bij een nederlaag", onthult De Mos in Sportwereld. "Bij elke wedstrijd die je wint, zet je een stap dichter naar je volgende nederlaag. Door ook bij een zege negatieve zaken aan te stippen, probeerde ik de boel scherp te houden. Ik zag na de match van zondag een filmpje in de kleedkamer van Anderlecht: die lopen zo wel een keertje tegen de lamp."

"Eigenlijk komt deze nederlaag voor Club op het perfecte moment", oordeelt De Mos. "In de Play-Offs worden de punten door twee gedeeld, dan kan het eigenlijk best snel gaan. Maar als je dat moet gaan vertellen aan je groep na een zege tegen Anderlecht, kom je helemaal niet geloofwaardig over. Nu wordt het voor Philippe Clement zaak om de nederlaag om te zetten in iets positiefs."