Boze Piqué heeft 'gelijk': 'Manzano had 10 minuten blessuretijd kunnen geven'

13-04-2021 09:20
3

De 2-1 nederlaag van FC Barcelona tegen Real Madrid blijft de gemoederen bezighouden in Spanje. Vooral scheidsrechter Jesús Gil Manzano moet het ontgelden in Catalonië. Na de niet toegekende strafschop aan Martin Braithwaite, is er nu onvrede over de extra tijd die hij toekende.

Manzano besloot vier minuten blessuretijd te rekenen in El Clásico. Gerard Piqué begreep daar al niets van en het tv-programma Golazo de Gol nam de proef op de som. De conclusie luidt dat 9 minuten en 30 seconden blessuretijd rechtvaardig was geweest. De wissels namen 4 minuten en 19 seconden in beslag, de problemen met de communicatiemiddelen van de arbiter 2 minuten en 8 seconden en door protesten van de spelers lag het spel nog eens 3 minuten en 23 seconden stil.

Manzano hoeft zich desondanks weinig zorgen te maken. De Spaanse scheidsrechterscommissie beoordeelt zijn optreden als 'zeer positief', meldt Cadena COPE. De leidsman gaf onder meer geen penalty aan Barcelona, terwijl Casemiro zijn tweede gele kaart kreeg. Al die cruciale beslissingen waren juist, luidt de conclusie.

Naast Piqué stak ook coach Ronald Koeman zijn woede over de arbitrage niet onder stoelen of banken. De Nederlander vond dat Barça een penalty door de neus werd geboord na een overtreding van Ferland Mendy op Martin Braithwaite in de slotfase.