Cijfers duidelijk: wintertransfers van Club Brugge al jaren een ramp

Cijfers duidelijk: wintertransfers van Club Brugge al jaren een ramp

Gepubliceerd: dinsdag 13 april 2021 om 08:15di 13-04-2021 om 08:15

Laatste update: dinsdag 13 april 2021 om 08:33di 13-04-2021 om 08:33

Philippe Clement maakte zondag een vreemde keuze bij Club Brugge. Centrumspits Youssouph Badji mocht starten op de flank ten voordele van échte flankspeler Tahith Chong. Volgens Het Laatste Nieuws is dat tekenend voor de wintermercato's van Club. 

Die krant geeft aan dat amper dertig procent van de wintertransfers bij Club in de laatste vijf jaar geslaagd zijn. Dat is natuurlijk ook een kwestie van mening, maar namen als Krmencik, Rotariu, Immers, Strandberg, Palacios, Scholz, Tomecak en Gabulov kunnen in ieder geval moeilijk als successen worden beschouwd.

Ook dit seizoen ziet het er weer niet goed uit. Bas Dost is wel geslaagd, maar dat stond ook in de sterren geschreven. Stefano Denswil en Nabil Dirar, die allebei terugkeerden, spelen nauwelijks. Chong maakt geen indruk en scoorde voorlopig alleen maar tegen de amateurs van Olsa Brakel.

Er klinkt niet alleen maar slecht nieuws over Chong. Navraag leert dat zijn inzet op training uitstekend is en dan hij goed ligt in de groep. Er komt echter (nog?) geen rendement uit. De vraag is dan ook of Chong mag denken aan een verlengd verblijf bij Club Brugge. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Moet Chong gekocht worden?

Ja
27%
Nee
73%
(107 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws