Breaking news

3e titel van De Bruyne brengt hem één dichter bij recordhouder Kompany

Vercauteren: Het was bibberen, ja, maar ik ben blij dat we in Play-Off 1 staan

Vercauteren: "Het was bibberen, ja, maar ik ben blij dat we in Play-Off 1 staan"

Gepubliceerd: maandag 12 april 2021 om 23:44ma 12-04-2021 om 23:44

Royal Antwerp FC mag zich voor de tweede keer in drie jaar opmaken voor Play-Off 1. Na een 2-3-zege bij Royal Excel Moeskroen kan de oudste club van het land niet meer achterhaald worden door RSC Anderlecht én KV Oostende. Die prestatie stemt Frank Vercauteren tot grote tevredenheid.

"We hadden alles onder controle, maar na die rode kaart brachten we onszelf in de problemen", verwees Vercauteren in zijn analyse bij Sporza naar de onnodige uitsluiting van Maxime Le Marchand. "Ik ben blij met de reactie van de groep en de verantwoordelijkheid die de spelers genomen hebben. Het was bibberen, ja, maar ik ben blij dat we in Play-Off 1 staan. Dat was voor sommigen misschien een garantie of normaal, maar we staan waar we moeten staan. En vele clubs willen in onze plaats staan."

Het mag dan wel bibberen geweest zijn, Antwerp bespaarde zich nog veel meer stress. Als het een misstap had begaan in Moeskroen, moest het zich op de slotspeeldag zien te plaatsen tegen rechtstreekse concurrent KRC Genk. "Het is anders dan wanneer we hadden moeten winnen tegen hen", beseft Vercauteren. "Dat is een wereld van verschil, want anders zou er heel veel druk op de spelers geweest zijn. Genk is Moeskroen niet, hé."

In extremis heeft de Pro League dat duel met Genk verschoven van zondag naar zaterdagavond. "Dat is een beetje vervelend, want we wilden de spelers belonen", zucht Vercauteren. "Dat kan nu niet. Wij worden geleefd, er wordt ons niets gevraagd. Maar dat is profvoetbal. De beloning volgt later wel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Op welke plaats eindigt Antwerp in play-Off 1?

Eerste
4%
Tweede
40%
Derde
33%
Vierde
23%
(609 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws