De inzet op de slotspeeldag: nog één Play-Off-1-ticket, Beveren bidt voor mirakel

De inzet op de slotspeeldag: nog één Play-Off-1-ticket, Beveren bidt voor mirakel

12-04-2021 23:10
3

Nog één speeldag op de teller en dan zijn alle kaarten geschud in de Jupiler Pro League. Volgend weekend staat er nog heel wat op het spel, zowel voor Play-Off 1, Play-Off 2 als de degradatie. VoetbalPrimeur.be schetst de inzet van speeldag 34.

Play-Off 1
Door de zeges van KRC Genk en Royal Antwerp FC blijft er nog maar één ticketje over voor de top-vier, aangezien Club Brugge al langer zekerheid had. RSC Anderlecht staat er het beste voor. Als de jongens van Vincent Kompany minstens één puntjes halen bij Sint-Truiden, mag het zich opmaken voor de kampioenenronde. Zelfs bij verlies is er niet noodzakelijk een man overboord, maar dan mag concurrent KV Oostende niet winnen van Cercle Brugge.

Play-Off 2
De afvaller van de strijd tussen Anderlecht en Oostende moet zich tevreden stellen met Play-Off 2. Daar komen nog drie teams bij. Welke dat worden, is voorlopig koffiedik kijken. K. Beerschot V.A. en Standard Luik hebben momenteel 47 punten en kijken elkaar in de ogen op de slotspeeldag. Zulte Waregem en KAA Gent staan op 46, ook hen rest nog een onderling duel. Zij hebben alles evenzeer in eigen handen.

Daar blijft het echter niet bij, want ook KV Mechelen en Oud-Heverlee Leuven maken nog kans. Met 45 punten zullen zij wel moeten bidden voor een misstap van de concurrentie. OHL ontvangt hekkensluiter Waasland-Beveren, terwijl Malinwa een bezoek brengt aan KV Kortrijk. Als er een winnaar valt in Standard-Beerschot kunnen beide ploegen misschien juichen bij een driepunter, aangezien Gent en/of Zulte Waregem sowieso punten verspeelt.

Degradatie
Feest in Sint-Truiden en bij Cercle Brugge, beide ploegen verzekerden zich dit weekend van het behoud. Royal Excel Moeskroen en Waasland-Beveren zitten in nauwe schoentjes, al is er nog de strohalm van de barragematchen tegen RFC Seraing. Momenteel hebben Les Hurlus uitstekende kaarten in handen. Enkel als het verliest én Waasland-Beveren wint, draaien de rollen nog om. Moeskroen moet wel richting koploper Club Brugge afreizen, terwijl Waasland-Beveren strijdt met OHL.