Helft zweten na rode kaart, maar Antwerp haalt Play-Off-1-ticket op in Moeskroen

Helft zweten na rode kaart, maar Antwerp haalt Play-Off-1-ticket op in Moeskroen

Gepubliceerd: maandag 12 april 2021 om 22:38ma 12-04-2021 om 22:38

Laatste update: maandag 12 april 2021 om 23:02ma 12-04-2021 om 23:02

In navolging van KRC Genk heeft ook Royal Antwerp FC zich op de voorlaatste speeldag verzekerd van een ticket voor Play-Off 1. Op het veld van Royal Excel Moeskroen haalde het ondanks een rode kaart voor Maxime Le Marchand de drie punten binnen: 2-3. Daardoor mag ook Waasland-Beveren blijven dromen.

Antwerp had zich vorige maandag nog de woede van de eigen aanhang op de hals gehaald na een schabouwelijke vertoning tegen RSC Anderlecht: 0-4. Frank Vercauteren beantwoordde de felle kritiek op zijn verdedigende aanpak door onder meer Aurelio Buta en Dieumerci Mbokani aan de aftrap te brengen in Henegouwen. Vooral die laatste zou van doorslaggevend belang blijken.

The Great Old schoot gedecideerd uit de startblokken en maakte de bal ongrijpbaar voor Moeskroen. De bezoekers voetbalden voortdurend op de helft van de tegenstander. Een eerste waarschuwing van Didier Lamkel Zé strandde nog op de paal, maar halverwege de eerste periode werd de dominantie dan toch beloond. Na een geweldige aanval duwde Mbokani een voorzet van Buta van dichtbij binnen. Die 0-1 had nog voor de rust verdubbeld kunnen worden, maar na alweer een puike opbouw schoot Mbokani ditmaal naast.

Vijf minuten voor de koffie kreeg Antwerp een koude douche te verwerken. Le Marchand miste een eenvoudige aanname, waarna hij driest doorging op Hamdi Harbaoui in de hoop zijn fout te herstellen. Jan Boterberg trok in eerste instantie geel, maar op aanraden van de VAR zette hij dat om in rood. De oudste club van het land zou nog een lastige tweede helft tegemoet gaan.

Bibberen tot het einde
Zoals verwacht kwam Moeskroen meer in het stuk voor, al weigerde Antwerp ver achteruit te trekken. Die aanpak leverde ook succes op: na geklungel achterin behield een kwieke Lamkel Zé het overzicht, Mbokani schoof simpel raak. Wedstrijd gespeeld, zou je denken, maar nog geen zestig seconden later vond Fabrice Olinga de winkelhaak met een schicht: 1-2.

Moeskroen tankte vertrouwen en kwam steeds verder opzetten. Net op dat moment sloeg Antwerp een derde keer toe. Abdoulaye Seck kopte raak aan de tweede paal na een afgemeten voorzet van Lior Refaelov. Dat was het sein voor de thuisploeg om driftig aan te vallen, met verschillende hete standjes in de Antwerpse zestien meter tot gevolg. Ortwin De Wolf moest zijn kunnen tonen op enkele afstandsschoten en een harde kopslag van Harbaoui.

Net wanneer het vuur gedoofd leek, zorgde Moeskroen toch nog voor een prangende slotfase. Harbaoui kopte raak na een gedevieerde hoekschop. Antwerp bibberde en beefde, maar kwam met de schrik vrij: 2-3. Daardoor is het nu zeker van de top-vier, net als Club Brugge en Genk. Op de slotspeeldag strijden RSC Anderlecht en KV Oostende voor het laatste ticket. Onderin behoudt Moeskroen drie punten voorsprong op Waasland-Beveren. Het nummer zeventien krijgt nog een herkansing in barragematchen tegen RFC Seraing.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws