Vormer en Club moeten zich niet bestolen voelen: Uiteraard had de VAR gelijk

Vormer en Club moeten zich niet bestolen voelen: "Uiteraard had de VAR gelijk"

Gepubliceerd: maandag 12 april 2021 om 22:14ma 12-04-2021 om 22:14

Club Brugge leed zondag een pijnlijke nederlaag tegen aartsrivaal RSC Anderlecht: 2-1. Eén van de kantelpunten uit de partij was de erg nipte buitenspelgoal van Ruud Vormer, die na een interventie van de VAR werd teruggefloten. Oud-scheidsrechter Stéphane Breda vond dat een terechte ingreep.

“Uiteraard was het een goede beslissing van de VAR”, opent Breda zijn analyse bij RTBF. “In dit specifieke geval is het een geluk dat het aanwezig was, want het kwam aan op milimeters. Aan reële snelheid of zelfs in vertraagde vorm was ik niet in staat om te zien of Vormer inderdaad buitenspel stond of niet. Waar het de VAR misschien wel nog wat aan scheelt, is dat er meer consistentie nodig is om de supporters en de clubs aan haar kant te krijgen.

“We zijn die weg ingeslagen, ook al ben ik er geen voorstander van, maar het is zo, we moeten dat aanvaarden. Het is een beetje hetzelfde zoals bij de strafschop die tegen Bodart werd gefloten, waar ze echt beeld per beeld uitgesneden hebben om uit te maken of de bal buiten de lijnen ging of niet. Het is moeilijk om te begrijpen dat men soms 24 beelden uit één seconde snijdt, en soms een fase zomaar laat passeren”, besluit Breda.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws