Van Himst spaart lof niet: Nmecha is de beste van laatste 5 jaar bij Anderlecht

Van Himst spaart lof niet: "Nmecha is de beste van laatste 5 jaar bij Anderlecht"

12-04-2021 21:16
4

RSC Anderlecht kon zondag weer rekenen op een sterke Lukas Nmecha, die met een doelpunt paars-wit hielp aan de overwinning tegen Club Brugge. De Duitse spits kon al flink wat mensen charmeren. Daar hoort ook Anderlecht-icoon Paul Van Himst bij.

Anderlecht heeft in het verleden al heel wat goede spitsen op de loonlijst gehad. Denk maar aan Luc Nilis, Erwin Vandenbergh, Jan Koller en Nenad Jestrovic. In dat lijstje zit Nmecha nog niet, maar Van Himst is wel onder de indruk. "Nmecha is de meest complete centervoor van de laatste vijf jaar", vertelt Van Himst in Het Laatste Nieuws.

Volgens het Anderlecht-icoon is Nmecha ook één van de beste spitsen in onze competitie. “Want hij heeft veel kwaliteiten. Hij kan scoren, heeft snelheid, een sterk lichaam en is technisch bovengemiddeld – hij kan iets forceren op de kleine ruimte. Het is een ambetanterik om tegen te spelen", klinkt het.

"In België zie ik er weinig die beter zijn", gaat Van Himst verder. "Paul Onuachu van Genk is zeer goed. Die speler van OH Leuven (Thomas Henry, red.) weet me ook te charmeren. En dan zijn er natuurlijk nog Bas Dost (Club Brugge) en Dieumerci Mbokani (Royal Antwerp FC)- die kennen we. Maar de verschillen zijn klein.”