Barcelona blijft meest waardevolle club ter wereld, ook Ajax in top twintig

Barcelona blijft meest waardevolle club ter wereld, ook Ajax in top twintig

12-04-2021 20:15
3

Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes heeft de twintig meest waardevolle voetbalclubs op een rij gezet. FC Barcelona voert het lijstje aan, terwijl Ajax op plek twintig staat.

De financiële situatie van Barcelona mag de afgelopen jaren dan wel niet best zijn, de club staat wel bovenaan de lijst met meest waardevolle voetbalclubs ter wereld. Daarmee stoot het rivaal Real Madrid van de eerste plaats af. Het is voor het eerst sinds zestien jaar dat er een andere club dan Real of Manchester United de lijst aanvoert.

Barcelona kwam aan het begin van dit jaar nog negatief in het nieuws, toen verschillende Spaanse media meldden dat de club op de rand van een faillissement stond. De club zou 1,173 miljard euro aan schuld hebben, waarvan 730 miljoen op korte termijn afbetaald moest worden. Toch staat Barcelona bovenaan het lijstje van Forbes

Ook het Nederlandse Ajax komt de lijst van het Amerikaanse zakenblad binnen op plaats twintig. De Amsterdamse club vertegenwoordigt een waarde van 346 miljoen euro en staat daarmee net onder nummer negentien Leicester City, die een waarde van 381 miljoen euro hebben.

Volledige top-twintig volgens Forbes:
1. FC Barcelona
2. Real Madrid
3. Bayern München
4. Manchester United
5. Liverpool
6. Manchester City
7. Chelsea
8. Arsenal
9. Paris Saint-Germain
10. Tottenham Hotspur
11. Juventus
12. Borussia Dortmund
13. Atlético Madrid
14. Internazionale
15. Everton
16. AC Milan
17. AS Roma
18. West Ham United
19. Leicester City
20. Ajax