Referee Department blikt terug op twee wedstrijdfases uit speeldag 33

Referee Department blikt terug op twee wedstrijdfases uit speeldag 33

Gepubliceerd: maandag 12 april 2021 om 19:33ma 12-04-2021 om 19:33

Ook op speeldag 33 waren er weer enkele controversiële beslissingen in onze competitie die werden genomen door de wedstrijdleiding van dienst. Het Referee Department heeft enkele van die beslissingen nu ook besproken.

Op de officiële website kwam men terug op twee fasen van de (nog niet afgelopen) speeldag. Zo blikte men terug op de foute van KV Mechelen-rechtsachter Issa Kaboré, die een penaltyfout beging op Jelle Vossen. 'De VAR vraag een on field review voor het ontnemen van een reële doelkans en een rode kaart', klinkt het.

'Na het bekijken van de beelden blijft de scheidsrechter bij zijn genomen beslissing. Het Professional Refereeing Department gaat akkoord met de VAR-interventie en verwacht dat de scheidsrechter een rode kaart geeft aan Kaboré omdat hij geen mogelijkheid heeft om de bal te spelen', aldus het Referee Department.

Daarnaast was er ook wat kritiek over de leiding van Nathan Verboomen in het duel tussen KAA Gent en Charleroi. De scheidsrechter keurde in die partij een doelpunt van Ali Gholizadeh af na positiebuitenspel van Shamar Nicholson, terecht volgens het Ref. Department.

'Daardoor wordt hij als 'actief' beschouwd en heeft dit invloed op de doelman. Het doelpunt wordt afgekeurd door de assistent scheidsrechter. Het Professional Refereeing Department gaat akkoord met de beslissing van het referee team', klinkt het.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws