'Real-spelers zijn doodop: tactische trainingen van Zidane komen te vervallen'

'Real-spelers zijn doodop: tactische trainingen van Zidane komen te vervallen'

12-04-2021 17:30
2

De spelers van Real Madrid zijn lichamelijk uitgeput en kunnen geen tactische trainingen meer verdragen. Dat meldt het Spaanse televisiestation El Chiringuito. Het zware seizoen eist zijn tol bij de spelers van de Koninklijke.

Real zit nog in de Champions League en is met Atlético Madrid en FC Barcelona in een felle strijd om de Spaanse landstitel verwikkeld. Dat betekent dat de club veel wedstrijden moet spelen in korte tijd en de selectie van Real, die door blessureleed al fors is uitgedund, heeft daar last van. El Chiringuito meldt dat de trainingen er tegenwoordig heel anders uitzien.

Trainer Zinédine Zidanekan geen technische of tactische oefeningen met zijn spelers doen. In plaats daarvan staat elke training in het teken van hersteloefeningen en behandelingen bij de fysiotherapeut. Op die manier hoopt Real zo veel mogelijk spelers fit te houden en op die manier het seizoen zo goed mogelijk uit te spelen.

De vermoeidheid van de spelers is aan de resultaten niet af te zien. In de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Champions League werd met 3-1 van Liverpool gewonnen en de 2-1 zege in de Clásico van afgelopen zaterdagavond bracht Real weer helemaal terug in de Spaanse titelstrijd. De achterstand op koploper en stadgenoot Atlético is nog maar één punt. Real Madrid reist nu af naar Liverpool zonder Eden Hazard, maar met Thibaut Courtois.