Na drie maanden scoort Nmecha nog eens een veldgoal voor Anderlecht

12-04-2021 16:10
8

RSC Anderlecht won zondag met 2-1 van Club Brugge. Lukas Nmecha zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker. Voor de aanvaller van Anderlecht was het zijn eerste veldgoal voor paars-wit sinds 15 december 2020.

Nmecha draagt dit jaar de aanval van Anderlecht. Ondanks dat de Duitser voorin duidelijk een meerwaarde blijkt te zijn, scoort hij dit seizoen amper veldgoals. Dit seizoen scoorde Nmecha in de Jupiler Pro League in 30 competitieduels 14 goals. Liefst 8 treffers maakte Nmecha vanaf 11 meter. In totaal mocht de Duitser 10 strafschoppen nemen, maar 2 keer faalde hij vanaf de stip.

In 2021 kon Nmecha – tot zondag tegen Club Brugge – nog geen enkele veldgoal maken. Tegen Charleroi (3-0), Moeskroen (1-1), KV Mechelen (1-1) zette hij dit jaar wel een strafschop om.

Voor de laatste veldgoal van Nmecha moeten we teruggaan tot 15 december van vorig jaar. Toen won Anderlecht met 2-1 van KV Oostende. Na 18 minuten trof Nmecha toen met een schot raak. Hij verdubbelde de score iets voor het uur … met een strafschop.